Collegeradio Leeuwarden

PERSBERICHT VERSPREID

Roel Meijer van College Radio heeft afgelopen week een persbericht verspreid onder diverse kranten en fora. Nog geen dag later heeft www.leeuwardenstudiestad.nl het bericht op hun website geplaatst.

LEEUWARDEN – Na een testfase is het dan eindelijk zover, College Radio Leeuwarden is online! Vanuit de studio van de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden wordt 24/7 radio gemaakt voor en door studenten. Vanaf nu kunnen studenten intunen voor hun dagelijkse portie muziek en alle ins en outs rondom het studentenleven in Leeuwarden.

College Radio is een project dat is ontwikkeld vanuit de opleiding Communication en Multimedia Design en heeft vorm gekregen binnen de minor Art ‘n Sound. Het idee komt van audio-docent Gerjan Kelder na een bezoek aan Californië. Hier bezocht hij diverse universities en kwam hier voor het eerst in aanraking met het welbekende College Radio. ‘Op de scholen daar leven de studenten echt voor College Radio, voor en na school,’ aldus Gerjan. Het bezoek inspireerde hem om dit fenomeen ook op de NHL te ontwikkelen: 24 uur per dag radio en 7 verschillende live-programma’s overdag.

Op College Radio Leeuwarden kunnen studenten terecht voor informatie over het studentenleven in Leeuwarden. Waar moet je bijvoorbeeld zijn voor een goedkope studentenhap, waar zijn de leukste feestjes en hoe vind je als student een geschikte studentenkamer? Daarnaast is er natuurlijk ruim aandacht voor muziek en wordt er een podium geboden aan studentenbandjes om zich hier te promoten.

Omdat er in Leeuwarden ook veel internationale studenten zijn biedt College Radio een gevarieerde programmering zowel in het Engels als Nederlands. Op deze manier willen ze alle studenten bedienen en hun image laagdrempelig houden. Studenten die graag onderdeel uit willen maken van College Radio Leeuwarden zijn meer dan welkom. Zo is er al een begin gemaakt van een samenwerking met studenten van de Stenden met als doel de studenten-community van Leeuwarden te versterken.

Dus ben je student en wil je op de hoogte gehouden worden van het studentenleven van Leeuwarden, ‘Tune In’ op College Radio Leeuwarden!

De live-stream is te vinden op www.collegeradio-leeuwarden.nl en uiteraard contactgegevens of meer informatie over uitzendingen.

Laatste update: 2014-12-11 14:33:07
Jack Kabel
Collegeradio Leeuwarden

Nieuwe huisstijl

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al op hebben gemerkt is de huisstijl van College Radio Leeuwarden flink veranderd.

In samenwerking met een aantal studenten van de minor Multimediaal Reclamebureau zijn we tot een nieuw en fris design gekomen. Een design met inhoud!

Waarom de wolf hoor ik meteen iedereen denken. Een wolf is een dier dat geluid maakt om zo een groep (een pack) te vormen, het welbekende gejank. En wat doen wij? Wij maken ook geluid om een eenheid te vormen, een eenheid van studenten.

Laat dat nou juist net zijn wat wij willen, een eenheid vormen van studenten zodat we samen sterk staan en duidelijk maken wat we willen...op de radio natuurlijk!

Join the pack!

#staytuned #collegeradioleeuwarden #jointhepack

Laatste update: 2014-11-13 20:52:04
Jack Kabel
Collegeradio Leeuwarden

College Radio Leeuwarden komt weer terug!

Er gaan geruchten dat College Radio binnenkort weer terug zal zijn...en hoe? 4 uren live radio per dag, say what? En zelfs naast de live uren 24/7 on-air, whoop whoop!

Ons team is gegroeid naar ongeveer 20 man die elk werken aan de structuur van College Radio. Er zullen dan ook verschillende shows te horen zijn. Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels...ja ja, er zal rekening worden gehouden met internationale studenten!

Houden jullie het wachten nog eventjes vol? Gelukkig maar, want vanaf maandag 6 oktober zijn we weer los en kun je genieten van de meest toffe radioshows zoals The Bassment (electro), Stuff (exchange) en Nijnties (90's).

En nee hoor, dat is niet alles, we hebben nog veel meer voor je in petto...gewoon luisteren!

Laatste update: 2014-09-30 11:06:26
Jack Kabel
Collegeradio Leeuwarden

Almost holiday!

Gelukkig is het bijna weer zover, de zomervakantie staat weer voor de deur. Weg al je studieboeken en ruil ze in voor wekenlang ontspannen in de zon onder het genot van een lekker drankje…of niet? Wat gaan jullie allemaal doen in de vakantie? Blijf je thuis, ga je op de camping op de hoek van de straat staan of maak je juist een wereldreis? Hoe dan ook, neem het er even van en wij van College Radio Leeuwarden zullen na de zomervakantie weer volledig aanwezig zijn voor jullie.

Laatste update: 2014-06-12 23:06:03
Jack Kabel
Collegeradio Leeuwarden

12 Uren lang College Radio

Het was een zwaar maar super geslaagde dag voor ons, 12 uren non-stop live radio maken ter promotie van het station. Al voor 8 uur had iedereen zich verzameld op school om de laatste voorbereidingen te treffen. Nog even alle kabels nakijken, de shirtjes aan, de krantjes erbij pakken en gaan met die banaan.
Het was een super leuke uitdaging voor alle hosts (en de rest van de crew natuurlijk) om 12 uren lang non-stop live on-air te zijn. Daarnaast werden we ook nog eens vergezeld door de bands Tied Laces en Work Out, die allebei een live set hebben gespeeld.
En nu? Nu moeten we natuurlijk volop radio gaan maken, en uiteindelijk zal dit misschien zelfs wel elke dag 12 uren lang live worden, sjemig dat wordt nog wat.

Laatste update: 2014-06-12 23:05:09
Jack Kabel
Collegeradio Leeuwarden

College Radio is on-air!

Na bijna een half jaar werken zijn we er dan echt, College Radio Leeuwarden. Het enige radiostation in Noord-Nederland dat geheel voor en door studenten wordt georganiseerd. In het afgelopen half jaar is er van niets naar iets gewerkt met als reden om de stem van de student te laten horen. Want wat studenten willen, geven wij! Denk hierbij aan informatie omtrent stappen, kaartjes voor vette festivals, docenten kwetsbaar opstellen, problemen op school aankaarten en ga zo maar door. Zowel de redactie als het team van de techniek is flink bezig geweest voor jullie om iets neer te zetten wat blijvend is, een station dat alle studenten van (momenteel) de NHL met elkaar verbindt. Heb je vragen, feedback of te gekke ideeën voor College Radio? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Laatste update: 2014-06-12 23:04:23
Jack Kabel

Onze Hosts

Collegeradio Leeuwarden

Bassment
Collegeradio Leeuwarden

Garbage Radio
Collegeradio Leeuwarden

Lo-Fi Studento
Collegeradio Leeuwarden

Nation Vibe
Collegeradio Leeuwarden

Nijnties
Collegeradio Leeuwarden

Sounds Like The Weekend
Collegeradio Leeuwarden

Radio Stuff
Collegeradio Leeuwarden

College Radio Leeuwarden: NON-STOP